Rijderstips

Als je met een E-Chopper op pad gaat dan kan goede voorbereiding het verschil maken tussen een leuke middag en een nog leukere middag. 

Daarom enkele tips van /voor de rijders.

Kleed je op het weer. 
Bij een frisse dag.
Rijwind koelt snel af, doe een goede jas aan en neem handschoenen en een muts mee.

Bij een zonnige dag.
Verbranding ligt op de loer. Smeer je goed in met zonnebrand en denk aan hoofd- en huidbedekking en een zonnebril.

Neem een rugzak of schoudertas mee.
Een e-Chopper heeft geen opbergruimte, het is dan ook handig om iets mee te nemen waarin je een portemonnee, sleutels en/of zonnebril kan opbergen. 

Een E-Chopper maakt weinig geluid. 
Houdt er rekening mee dat andere weggebruikers je niet altijd horen aankomen. Ga ruim om fietsers en voetgangers heen. Je mag op alle fietspaden in de regio rijden.

Instrueren en eraan wennen.
Laat je voor vertrek goed instrueren en check alle functies (remmen etc.).
Aan elk nieuw voertuig moet je wennen. Bij een E-Chopper is dat niet anders. Een elektrisch voertuig  reageert sneller dan je zou verwachten en ook het sturen is bij onze choppers net even anders dan je gewend bent. Dus dus doe het rustig aan, na een kwartiertje weten de meeste berijders niet beter en gaat het als vanzelf.

Houd afstand van elkaar.
Als je met een groep rijdt moet je ruim afstand van elkaar te houden. Bij een onverwachte reactie is de kans op en botsing groot met tot schade en letsel tot gevolg.

Jij hebt de andere weggebruiker gezien maar de ander wellicht niet.
Veilig rijden begint bij anticiperen. Denk en kijk vooruit en ga er nooit zomaar vanuit dat de ander jou heeft gezien, zelfs als je voorrang hebt!

Let op het wegdek.
Vermijd diepe kuilen en remmen op gladde wegdelen als putdeksels, zand en grind etc.
Denk eraan, als je schrikt, gas los en remmen (met beleid). Bij uitwijken kan je soms beter een wegkant inschieten dan ten val komen op het asfalt.

Crossen is verboden.
Wij zijn zuinig op onze Choppers en vragen jouw dat ook te zijn. Onze E-Choppers zijn niet gemaakt om op zandpaden, door het bos of over het strand te crossen. Schade zal op de berijder worden verhaald.

Plan je route of vraag het ons.
Er zijn goede apps om een route te plannen zoals bijv. Komoot, Google Maps of route.nl. Eventueel hebben wij een route voor je beschikbaar die je in de Komoot App kunt laden.
Plan geen route langer dan 45 km i.v.m. het bereik van de accu. Een route door de stad is mogelijk maar vraagt wel goed verkeersinzicht en voertuigcontrole, bij onzekerheid raden wij aan een rustigere bestemming aan.

Let erop.
Indien je de E-Chopper ergens parkeert zet hem dan op slot met een kabelslot en stuurslot en activeer het alarm. Nog beter is het als je hem niet uit het oog verliest. Diefstal en schades zijn voor eigen risico. Een afkoopsom dekt geen diefstal en schade aan derden.

Houd rekening met onze buren.
Een E-Chopper rijden is dikke pret maar toeteren word niet door iedereen leuk gevonden. Wij verzoeken je dan ook om de rust van de omwonenden te respecteren.

Alcohol.
Hier kunnen we kort over zijn, het rijden op twee wielen en alcohol gaan niet samen.

Geen bijrijders
Onze E-Choppers zijn op kenteken één-persoonsvoertuigen, om die reden staan wij geen mede passagiers toe uit.  Wilt u een bijrijder meenemen huur dan één van onze Duo’s

Corona.
Rijden in groepen is op eigen risico. Sowieso is het raadzaam om ruime afstand van elkaar te houden, zowel tijdens het rijden al bij een tussenstop.

Eigen verantwoordelijkheid.
Wij doen er veel aan om onze voertuigen zo goed mogelijk te onderhouden maar u neemt deel aan het verkeer met een mechanisch voertuig, dit is nooit zonder risico. Het berijden van onze Choppers is dus altijd voor eigen verantwoordelijkheid en risico, maak ook uw mederijders daarvan bewust!

Vertel het voort.
Heb je genoten, vertel anderen hoe leuk het was en verwijs ze naar ons door. We zijn ook heel blij met een goede Google review.
Heb je een punt van verbetering zeg het ons, wij leren graag van jouw ervaring en lossen het op.

Klik op het plaatje voor de instructievideo

Actuele weersverwachting

Powered by Weer1.com