Routes downloaden

Wij hebben routes zo samengesteld zodat je een leuke gevarieerde rit kunt rijden en je  zult verstelt staan van wat de omgeving van Den Haag te bieden heeft. Je kunt heerlijk door het groen sturen om even later over de grachtjes van Leiden of Delft rijden. Of wat dacht je van een route door de binnenstand en later langs prachtige villa’s in Wassenaar. Bij alle routes passeer je voldoende plaatsen om te ontspannen en uit te rusten onder het genot van een hapje of drankje. De routes kunnen worden gereden met de Komoot App (vooraf installeren op uw telefoon). Onze E-Choppers zijn voorzien van een verstelbare telefoonhouder op het stuur. Eventueel kan je de telefoon tijdens het rijden opladen (zelf een USB snoertje meenemen).

1. Download de Komoot App in de Appstore of Playstore.
2. Doorloop de registratie procedure.
3. Kies de gratis regio; Zuid Holland
4. Klik op de link van de gewenste route (zie onder), de route start nu in de App.

SAMSUNG GEBRUIKERS OPGELET!

Na een update van Samsung Smartphones opent de Komoot App niet meer automatisch. De routes openen dan in een browser i.p.v. in de Komoot App, er verschijnt ook geen navigatie button waardoor je de route niet kunt starten.

Het enige dat je hiervoor moet doen is één enkele instelling aanpassen. Klik onder in de browser op de drie horizontale streepjes rechts onderin, en kies de optie Instellingen. Klik vervolgens op Nuttige functies, en zet de schakelaar achter Koppelingen in apps openen weer aan.

Route 1 – LEIDEN

Komoot App: https://www.komoot.nl/tour/354751705?ref=wtd

Download PDF
Download GPX bestand (downloaden met rechter muisknop)
Download GPX bestand (ZIP)

Driemanspolder, Zoetermeer, Weipoort, Leiden, Vlietland

Je vertrekt vanaf onze locatie Venestraat in Leidschendam en rijdt al snel het groene buitengebied in. Via De Nieuw Driemanspolder neem je een klein stukje Westerpark en daaran passeer je  Snowworld. Langs de rand van Zoetermeer ga je richting de Weipoort . Onderweg passeer je geitenboerderij Het Geertje, een ijsboerderij (ook koffie & thee) en  enkele kaasboerderijen. Daarna kies je de richting van Leiden. Je rijdt over een oude gracht, hobbelt over de oude steentjes door een historisch gedeelte van het centrum. Je passer de gracht waar ooit kruitschip ontplofte en een groot deel van de bebouwing wegvaagde. Vervolgens ga de stad uit en rijdt je langs de Vliet weer richting Leidschendam, met de mogelijkheid voor een koffiestop bij recreatiegebied Vlietland. 

Route ± 40 KM. Tijdstip inclusief stop ± 3 uur.

Balij, Delftse Hout, Delft, Royal Delft, Grachten, Gist & Spiritus Fabriek

Je vertrekt vanaf onze locatie Venestraat in Leidschendam en rijdt al snel het groene buitengebied in. Via De Nieuw Driemanspolder ga je richting het Balij park. Deze groenstrook gaat over in groenteboer Het Delfsehout.  Onderweg passeer je enkele leuke horeca gelegenheden en picknick plaatsen. Via een korte omzwerving ga he via de schilderachtige Oostpoort het Delftse centrum in en steekt langs de Nieuwe Kerk het centrum door. Via de grachten ga je richting de beroemde aardewerk fabriek De Porseleyne Fles rond het centrum om vervolgens weer de andere kant de mooie grachtjes te kiezen. Daarna rijdt langs de Vliet weer terug naar Leidschendam.

Route ± 35 KM. Tijdstip inclusief stop ± 3 uur.

Route 3 – DEN HAAG

Komoot App: https://www.komoot.nl/tour/347297384

Download PDF
Download GPX bestand (downloaden met rechter muisknop)
Download GPX bestand (ZIP)

Den Haag, Binnenhof, Noordeinde, Voorhout, Duindigt, Voorschoten

Je vertrekt vanaf onze locatie Venestraat in Leidschendam en rijdt over de Sluis richting winkelcentrum The Mall of The Netherlands. Daarna ga je richting het centrum van Hofstad Den Haag. Onderweg passeer je de Koninklijk Paleis Huis ten Bosch. Via het Malieveld ga je het centrum in en al snel kom je over het Binnenhof en langs de Hofvijver. Even later passeer je Paleis Noordeinde, dan ga je via Het lange Voorhout, langs Hotel des Indes de stad uit richting Wassenaar. Onderweg passeer je Landgoed Clingendael en Renbaan Duindigt. Via Wassenaar ga je naar Voorschoten en dan weer terug langs de Vliet. 

Route ± 35 KM. Tijdstip inclusief stop ± 3 uur.

Opmerking: Het Binnenhof is momenteel afgesloten voor verkeer

Route 4 – SCHEVENINGEN

Komoot App: https://www.komoot.nl/tour/421652043

Download PDF
Download GPX bestand (downloaden met rechter muisknop)
Download GPX bestand (ZIP)

Wassenaar, Meijendel, Scheveningen, Den Haag, Park Clingendael

Je vertrekt vanaf onze locatie Venestraat in Leidschendam en rijdt langs de Vliet naar Wassenaar, door de Duinen naar Scheveningen. Vervolgens rijdt je langs de boulevard en door de havens naar hartje Den Haag. Daarna via een mooie route terug naar Leidschendam. 

Let op, de duinroute kan in het weekend en op feestdagen erg druk zijn met fietsverkeer.

 Route ± 39 KM. Tijdstip inclusief stop ± 3 uur.

Route 5 – GROENE ROUTE

Komoot App: https://www.komoot.nl/tour/486731116?ref=wtd

Route 5 B – GROENE ROUTE

Komoot App: https://www.komoot.nl/tour/883248335?ref=wtd

Zoeterwoude, Weipoort

Deze route is gemaakt voor rijders die liever niet de drukte van de stad opzoeken. Ook is beter geschikt hij voor het rijden met grotere groepen.

https://www.komoot.nl/tour/841328393?ref=wtd

Je vertrekt vanaf onze locatie Venestraat in Leidschendam en rijdt langs de Vliet naar Leiden, nog voor de stad ga je rechtsaf naar Zoeterwoude. Vervolgens rijdt je langs door de Weipoort richting Stompwijk, Zoetermeer en via de Driemanspolder weer terug. Onderweg passeer je Boerderijwinkels, een Ijsboerderij, een Verse Melktap. Op diverse plaatsen kan je een tussenstop maken. 

Route A ± 33 KM. Tijdstip inclusief stop ± 2,5 uur.
Route B ± 39 KM. Tijdstip inclusief stop ± 2,5 uur.

Route 6 – WASSENAAR

Komoot App: https://www.komoot.nl/tour/841328393?ref=wtd

Meijendel, Wassenaar

De passeert mooie huizen en maakt kennis met het prachtige duingebied. Onderweg kan op verschillende plaatsen een tussenstop maken. Deze route is gemaakt voor rijders die liever niet de drukte van de stad opzoeken. Deze route is beter geschikt voor het rijden met grotere groepen.

Route ± 34 KM. Tijdstip inclusief stop ± 2,5 uur.